Duurzaam

Gecertificeerd is de norm

Wij zijn al een aantal jaar duurzaam gecertificeerd (16 mei 2016 brons). Sinds 28 september 2018 zijn wij zilver gecertificeerd. Daarmee zijn wij één van de 3 gecerificeerde duurzame bloemisten in de regio achterhoek.

Verantwoording

De teelt van bloemen en planten kan behoorlijk belastend zijn voor het milieu. Kweken gaat nog vaak gepaard met het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmatige bemesting. Dit is schadelijk voor mens, dier en milieu.

Daarom kiest Trendy Bloemen voor duurzamer inkopen van bloemen en planten. Minder schade ontstaat aan het milieu en Trendy Bloemen kan zich beter verantwoorden naar de medemens. Trendy Bloemen die deze maatschappelijke verantwoording neemt, heeft zich gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist.

Barometer Duurzame Bloemist

Een Barometer gecertificeerde bloemist word erkend als duurzame bloemist dankzij een controlerende instantie. Trendy Bloemen koopt op verantwoorde wijze bloemen en planten met de labels Milieukeur, MPS-A, Max Havelaar en EKO/Biologisch. Dit zijn verschillende duurzame keurmerken, waarbij de maatregelen voor medewerkers en de maatschappij aantoonbaar zijn.

Al deze normen vallen onder de Barometer Duurzame Bloemist. Een aangelsoten bloemist kan ook groeien op de duurzaamheidsladder. Te beginnen bij niveau Brons van de barometer, via Zilver naar Goud. Zo is Trendy Bloemen nu Zilver.

Het verschil

Een gecertificeerd bloemist heeft een duurzamere bedrijfsvoering. Naast het duurzamer inkopen van bloemen en planten, gaat Trendy Bloemen bijvoorbeeld zorgvuldiger met energie om, gebruikt Trendy Bloemen schonere verpakkingen en schoonmaakmiddelen en is er een correcte omgang met de medewerkers. Dit alles word gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Het voornaamste verschil tussen een gecertificeerde, duurzame bloemist en een bloemist die ook wel duurzaam zegt te zijn.

Dit toont FloraNL graag aan, met ons label voor bloemen en planten en de website mijnduurzamebloemist.nl. Zodat u weet wat het verschil is en de keuze kunt maken voor een gecertificeerde bloemist zoals Trendy Bloemen.